Het onderzoek dat in maart 2006 onder internetgebruikers van 15 jaar en ouder werd gehouden, laat zien dat de Nederlandse internetter gemiddeld 43,5 uur per maand op het web surft. De internetbevolking in Israël is met een internetgebruik van 57,5 uur per maand het meest verslingerd aan het web. In Amerika besteedt de internetpopulatie maar de helft van dit aantal uren op het net, en daarmee valt het land buiten de top-15. Op de tweede plaats staan de Finnen die 49,3 uur per maand op internet doorbrengen, gevolgd door de Zuid-Koreanen met

47,2 uur.

De VS voert met 152 miljoen internetgebruikers echter wel de ranglijst aan van de meeste unieke internetbezoekers per land. Van de 694 miljoen internetters is daarmee bijna een kwart Amerikaan. Tien jaar geleden, zo meldt Comscore-directeur Peter Daboll op de website van het bedrijf, was nog tweederde van de internetgebruikers afkomstig uit de VS. Volgens Comscore vormen de kleine 700 miljoen wereldwijde internetters 14 procent van de totale wereldbevolking van 15 jaar en ouder.

In het onderzoek zijn ook de gegevens over internetgebruik in de grote Aziatische landen meegenomen. Weliswaar is het gezamenlijke internetgebruik van China, Japan, India en Korea met 168,1 miljoen internetgebruikers hoger dan dat van de Verenigde Staten, maar per land gemeten is China met ruim 74 miljoen websurfers tweede op de ranglijst, achter de VS. Nederland staat met bijna 11 miljoen internetters op plaats 13.

Het Comscore-onderzoek keek ook naar de grootste bedrijven op internet. Hier maken MSN-Microsoft, Google en Yahoo de topdrie uit.