Dit blijkt uit cijfers die Second Life-ontwikkelaar Linden Lab deze week heeft uitgebracht. Volgens de statistieken waren er in mei 17.130 Nederlandse avatars actief. In totaal waren zij goed voor ruim 890.000 uur aan virtueel speelplezier.

In Second Life zijn Amerikanen het actiefste. De 130.000 actieve gebruikers in de Verenigde Staten spenderen de meeste uren aan hun tweede virtuele leven (6,4 miljoen uur). Zeker één op de drie actieve Second Life-gebruikers woont in de VS. Na de Verenigde Staten scoort Duitsland het hoogste met bijna 60.000 actieve gebruikers.

Onlangs kwam onderzoeksbureau Comscore Networks al met cijfers over Second Life-gebruikers naar buiten. Volgens Comscore zouden er meer Duitsers dan Amerikanen actief zijn in Second Life. Linden Lab gaf toen al aan dat de cijfers niet helemaal met de werkelijkheid overeen kwamen.

Volgens de nieuwe cijfers van Linden hebben zich bijna 6,9 miljoen gebruikers geregistreerd. Eerder kwam naar buiten dat slechts een fractie van alle gebruikers ook echt actief is in de virtuele wereld. Dit beeld is nu door de ontwikkelaars bevestigd.