"Alt0169 is geschiedenis. Met de vriendelijke groeten van JB en Oei, het was ons een waar genoegen", zo schrijven de makers 'Oei' en Jeroen Bosch op hun zeer populaire weblog-site. Er is nog één aflevering, maar daarna is de koek op voor ''s Neerlands eerste weblog, soort van...'.

"Het is over. Nooit meer een nieuw berichtje wrochten. Nooit meer linken met l:, gevolgd door de url (inclusief http). Nooit meer quoten met q: op een lege regel en eindigen met :q op een lege regel. Nooit meer ff ftp'en bij het veelbeklaagde gebrek aan een content management systeem. Nooit ende immermeer. Man, dat scheelt me echt u-ren per dag!" Aldus geeft 'Oei' op Planeet Eendvogel uiting aan zijn opluchting.

Van de collega's uit de weblog-wereld krijgt Alt0169 alle lof. "Destijds heeft alt0169 gezorgd voor de enorme weblog hype (althans in Nederland) waardoor er een wildgroei is ontstaan aan weblogs (inclusief Retecool). Zou alt0169 deze keer weer zorgen voor een hype: bij alle weblogs het licht uit?", zo vraagt Retecool zich retorisch af.

En Lekkerbelangrijk schrijft: "Op de valreep verneem ik nog dat Neerlands soort van eerste, maar zeker beste weblog Alt0169 exit is, JB en Oei houden het voor gezien. Een gemis voor online Nederland. Heren, dank voor het dagelijks digitaal vermaak, het ga u goed en tot later!"

Het is nog niet bekend wat de makers van Alt0169 met hun vrijgekomen tijd gaan doen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de 'alt0169-spamlist' als zij op de hoogte willen blijven van een 'eventueel digitaal vervolg ergens op het internot'.