In de eerste helft van dit jaar maakten 10,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dat is 600.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee maakt in totaal 81 procent van de bevolking van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dit blijkt uit cijfers van het Establishment Survey van de Stichting Internet Reclame (STIR).

Uit het onderzoek blijkt verder dat de tijd die Nederlanders op internet doorbrengen, is gestegen van 7,8 uur per week tot 7,9 uur per week. In totaal betekent dit dat er voor bijna 87 miljoen uur per week op internet wordt gesurft. Een jaar eerder was dit nog 80 miljoen uur, aldus de STIR. Op basis hiervan concludeert de STIR dat de internetconsumptie in een jaar tijd met 8 procent is toegenomen.

De stichting heeft overigens niet alleen de internetconsumptie, maar ook de consumptie van andere media in kaart gebracht. Zo blijkt dat de kijktijd naar televisie in een jaar tijd met 4 procent is gedaald. Het aantal uren dat er naar de radio wordt geluisterd is daarentegen met 3 procent toegenomen.

De STIR komt daarom tot de conclusie dat de gemiddelde tijd die Nederlanders besteden aan mediaconsumptie, gelijk is gebleven op ongeveer 52 uur per week. Dat komt neer op bijna 7,5 uur per dag. Radio neemt daarvan met 43 procent het grootste deel voor zijn rekening.