Numpa is een Nederlandse variant op de microblogsite Twitter. Op beide sites kunnen gebruikers korte berichtjes van 140 karakters plaatsen. Dit kan via de site, maar ook via sms en bij Numpa sinds een paar weken via de speciale messenger client 'Pigeon'.

Volgens mede-directeur Eric Bremer van Yellowmind, het bedrijf achter Numpa dat eerder bekend werd van onder andere vacaturesite Megajobs.nl, biedt de site al meer functionaliteiten dan Twitter. "Wat wij extra hebben ten opzichte van Twitter is de mogelijkheid om direct op posts te reageren, de channels en de optie om foto's te uploaden", aldus Bremer.

De channels zijn de laatste toevoeging aan de site. Hier kunnen professionals en hobbyisten zich verenigen door een nieuw themakanaal op te starten. Volgens Bremer leidt de introductie van de channels eerder deze week al tot meer bezoekers. "Het is moeilijk exacte bezoekcijfers te noemen omdat het aantal bezoekers steeds toeneemt. Het zijn er in ieder geval al enkele duizenden", aldus Bremer tegenover Webwereld.

Nieuwe features

Inmiddels hebben zich ruim 1500 gebruikers aangemeld voor de dienst. "En die gebruikers hebben veel wensen. We krijgen constant verzoeken voor nieuwe features binnen", aldus Bremer. De site is dan ook beslist niet 'af', volgens de directeur.

Binnenkort verschijnt er een widget, een kleine applicatie die gebruikers op hun eigen site, op blogs of op sociale netwerksites kunnen plaatsen. Volgens Bremer worden er elders ook al dergelijke tools ontwikkelt. "Telecomblog biedt al een widget aan waarmee posts op Wordpress kunnen worden doorgeplaatst, maar deze is nog in de b├Ętafase", aldus Bremer.

Bremer is verbaasd over het profiel van de bezoekers. "We hadden oorspronkelijk voornamelijk jongeren verwacht, maar zien de laatste tijd ook steeds meer dertigers tussen de gebruikers". Naast de widgets werkt Numpa ook nog aan de mogelijkheid om naast foto's ook filmpjes te kunnen uploaden.