Bas Zwaan, ceo van het Nederlandse bedrijf Medialab, zegt in een persbericht "vereerd te zijn dat het prestigieuze Harvard voor de AquaBrowser heeft gekozen". De AquaBrowser moet nog dit voorjaar geïmplementeerd worden. De Harvard-bibliotheken tellen gezamenlijk 16 miljoen boeken.

Woordenwolk

Bij de AquaBrowser worden de zoekresultaten in een woordenwolk getoond. Naast de gezochte woorden laat deze verzameling zoekresultaten ook gerelateerde termen zien. Zo toont de wolk naast het woord 'lenin' de resultaten 'vladimir', 'stalin' en 'marx'.

Er wordt ook rekening gehouden met spelfouten, de wolk laat ook de termen 'lenen' en 'lanin' zien. De woordenwolk legt verbanden die een 'Booleaanse zoekopdracht' niet zou leggen. Medialab noemt het wolksysteem zelf 'Search Discover Refine'.

Openbare bibliotheek Eindhoven

In 1997 is de AquaBrowser voor het eerst toegepast. De eerste gebruiker is dan de openbare bibliotheek van Eindhoven. Twaalf jaar later is de zoekmachine te vinden in legio bibliotheken in de Verenigde Staten en Nederland, en sterk vertegenwoordigd in diverse andere Europese landen. In 2007 is het Amsterdamse MediaLab onderdeel geworden van het Amerikaanse bedrijf R.R.Bowker.