Op dit moment is er op Eventblogs.nl nog weinig te beleven, maar volgens Marco Derksen van Marketingfacts, een bekend Nederlands weblog over marketing, gaat dat snel veranderen. "Deze site kan een revolutie teweeg brengen binnen eventland", meent Marco Derksen. De site moet over een week of twee van start gaan.

Eventbloggen is het live verslag doen van congressen, conferenties, seminars en andere evenementen, in zowel tekst, beeld en geluid. Voor Nederland is dit een betrekkelijk nieuw verschijnsel, maar het lijkt aan populariteit te gaan winnen nu naast Marco Derksen ook nog enkele andere bekende Nederlandse webloggers zich achter het initiatief hebben geschaard.

Zo zijn ook Henk-Jan Winkeldermaat - hoofdredacteur van evenementenvakblad FZ Magazine en de man achter het Eventbranche-weblog - Frank Meeuwsen van Rhinofly en 'broadcast insultant' Jonathan Marks erbij betrokken.

De komende weken moet Eventblogs.nl meer vorm krijgen en vooral ook meer medewerkers. Prominent op de site staat momenteel een oproep aan (potentiële) bloggers met een vlotte pen die geïnteresseerd zijn om evenementen te bezoeken en te verslaan, om zich aan te melden. De organisatoren van congressen, conferenties, seminars en andere (bedrijfs)evenementen zijn alvast gewaarschuwd.