De afzendadressen (telkens een Gmail-adres) wisselen, evenals de onderwerpen van de berichten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om: "Is uw website offline of waarom vind ik ze niet bij Google?" en "Opname in 900 zoekmachines".

In de mails wordt steevast verwezen naar het adres Marketingtiger.com. Op deze site beloven de makers dat ze een website binnen zes tot acht weken hoger in de resultaten van zoekmachines als Google Yahoo en MSN kunnen brengen. De prijs: "Vanaf nu niet meer 249 euro alleen nog 199 euro (eenmalige uitgave, geen abo)".

Het lijkt erop dat de site niet door Nederlanders is gebouwd. Op de pagina staan een telefoon- en faxnummer uit Groot-Brittanni├ź. Wie een mail verstuurt naar de eigenaar(s) van de site, krijgt automatisch een bericht met een Engels onderwerp ("Questions, suggestions, critizism?") voorgeschoteld. De teksten op de site zijn niet geschreven in vlekkeloos Nederlands. Zo staat er onder meer: "Het is aan U of de zoekende jouw anbood kan vinden."

Den ersten Plaetzen

Dezelfde spammers richten zich ook op de Duitse markt. De Webwereld-redactie ontving afgelopen weekeinde ook een Duitse variant van de e-mail. "Ihre Homepage auf den ersten Plaetzen bei GOOGLE und YAHOO!"

In het Duitse bericht staat een link naar 900suchmaschinen.com. Deze pagina is qua opzet identiek aan de Nederlandse pagina. De teksten zijn in het Duits en de pagina is blauw in plaats van geel.

Uit een zoekopdracht op 900suchmaschinen.com blijkt dat de makers van deze site al enige maanden bezig met het versturen van spam. De spammeldingen over Marketingtiger.com dateren van de laatste dagen.