Lindorff analyseerde 2,1 miljoen betalingsgegevens. Een order via een Hotmail adres wordt zeven keer vaker niet op tijd betaald dan een vergelijkbare bestelling via een HetNet adres. Betaalde providers hebben volgens het bedrijf beduidend minder wanbetalers in hun bestand. Consumenten met een e-mailadres dat op .com eindigt betalen vaker te laat dan klanten met een adres dat op .nl eindigt.

Privacy

Volgens Titus Werkman, Manager Operations van Lindorff, kan dit liggen aan het aantal gegevens die een klant moet invoeren bij een betaalde provider. Bij gratis e-mailadressen is het aantal gegevens dat moet worden afgestaan meestal beperkt. "Wellicht zegt dat iets over de manier waarop zo iemand in de betaalwereld staat", filosofeert Werkman.

Volgens Werkman gaat het om miljoenen euro's die te laat betaald worden. Een groot gedeelte van de omzet van webwinkels is afkomstig van betalingen die via gratis e-mailadressen lopen. Dat is lastig voor de winkels omdat de juistheid van het e-mailadres geen enkele zekerheid geeft.