Volgens IDC verwacht meer dan 60 procent van de ict-bedrijven in Nederland een groei van de omzet in dit nog jonge jaar. Dat strookt niet met de verwachtingen in de markt: van de klanten denkt zelfs 30 procent juist minder uit te geven aan ict.

Ook de verwachtingen over het einde van de crisis lopen uiteen bij de ict-leveranciers en hun klanten. Meer dan 60 procent van de ict-bedrijven denkt dat de crisis dit jaar ten einde loopt, maar bij de klanten denkt de helft dat dat pas na dit jaar zal gebeuren. Een op de vijf zegt zelfs dat het nog jaren gaat duren voordat de huidige economische problemen zijn overwonnen, zo stelt IDC.

Ict is 'normale' industrie

Volgens Per Andersen, directeur IDC Nordic & Benelux, denken veel ict-bedrijven nog steeds dat zij sneller kunnen groeien dan de markt. Dat verwachtingspatroon is achterhaald, zegt hij.

De ict-branche wordt steeds meer een ‘normale’ industrie en zal zich volgens Andersen moeten conformeren aan de wetmatigheden van de markt. “Dat kan een groot probleem worden als men de strategie daar niet tijdig op aanpast”, zegt Andersen. IDC gaat verder in op deze analyse op de jaarconferentie ‘Directions 2010’ die 27 januari plaatsvindt in Amsterdam.

Bron: Channelworld.