Dat komt naar voren uit de eerste ICT~Kwartaalmonitor van ICT~Office. Met name de telecom- en internetbranche doet het relatief goed, terwijl de vraag naar hardware het meest achterblijft. Vooral de vraag naar printers en kopieerapparaten is in vergelijking met vorig jaar sterk afgenomen. In de dienstverlening is de vraag naar detachering veel minder dan vorig jaar, terwijl outsourcing juist stabiel blijft.

Volgens de monitor lijkt het economisch klimaat in de ict-branche zich te verbeteren. Het derde kwartaal was al beter dan het tweede kwartaal. Wel zijn er grote verschillen tussen grote en kleinere bedrijven. Bedrijven tot 750 werknemers zijn positiever over de economische omstandigheden, terwijl bedrijven die zich richten op dienstverlening minder positief zijn.

Winstverwachting

Positieve invloed op het klimaat in de ICT-branche is de winstverwachting. Hoewel de winst minder is dan vorig jaar in het derde kwartaal, is de verwachting voor het vierde kwartaal minder negatief.

De Marktmonitor wordt in opdracht van ICT~Office uitgevoerd door Heliview Research in samenwerking met een panel van financieel managers uit de ICT-branche.

Bron: Channelworld.nl