Bonussen maken een groot onderdeel uit van het salaris van een groot deel van de ICT'ers. Liefst 44 procent krijgt een bonus bovenop zijn loon, zo blijkt uit de ICT Arbeidsmonitor 2014 (PDF) van Intelligence Group

De grootste bonussen komen bij SAP-specialisten terecht. "Tweederde van de ondervraagde SAP-specialisten ontvangt een bonus die gemiddeld 11.181 euro groot is", zegt Intelligence Group in het rapport. Gemiddeld over alle disciplines is de bonus 6475 euro.

Laat die lease-auto maar zitten!

Werkgevers hoeven niet aan te komen met een mooie lease-auto. Thuiswerken heeft de voorkeur van de ICT'er. Volgens het onderzoek zijn Nederlandse ICT'ers wel populair. Liefst 44 procent wordt maandelijks benaderd voor een nieuwe baan. Dat zou zes maal zo veel zijn als in andere branches. De meest benaderde ICT'ers zijn halverwege hun werkcarrière. Verder worden ontwikkelaars gezocht.

ICT'ers met een managementfunctie zijn populair genoeg om in de top-3 te eindigen, maar dat komt vooral doordat gekeken is naar wat headhunters zoeken. Dergelijke bureaus worden vooral ingeschakeld als het gaat om de hogere functies.

LinkedIn is headhuntershel

Overigens doet Paul Storimans van Sterksen, dat het onderzoek voor Intelligence Group uitvoerde, wel een waarschuwing uit. "Recruiters vallen over elkaar heen als het gaat om het hunten van ICT-talent. Tot irritatie van ICT'ers zelf die zich bijvoorbeeld terugtrekken van LinkedIn omdat ze simpelweg gespamd worden"