In Nederland gebruikte in januari nog 9,4 procent van de internetters de open-sourcebrowser van Mozilla. In juni was dit aantal gestegen tot 9,75 procent. Hier staat een lichte daling van Internet Explorer-gebruikers tegenover. In januari werd de Microsoft-browser nog door 88,66 procent van de Nederlandse internetters gebruikt, in juni was dit aantal gedaald tot 88,49 procent, zo heeft statistiekenleverancier Onestat berekend.

Wereldwijd is het gebruik van IE in zes maanden tijd met 1,15 procent gedaald tot 84,66 procent. Firefox heeft in die periode ruime een procentpunt aan gebruikers erbij gekregen.

Firefox lijkt vooral in Duitsland en Australië een substantiële gebruikersgroep voor zich te hebben gewonnen. Daar werd de browser in juni door respectievelijk 26,7 procent en 26,3 procent van de internetters gebruikt.

In Nederland is het gebruik van de Apple-browser Safari praktisch gelijk gebleven op ongeveer 1,2 procent. De Opera-browser heeft een aandeel van een kleine 0,4 procent en het aandeel van Netscape is minder dan eentiende procent.