Vanaf eind januari 2008 is het voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld een telefoonnummer, geboortedatum of andere cijferreeks te registreren als .nl-domeinnaam. Het gaat om domeinnamen die uitsluitend bestaan uit cijfers, of uit cijfers in combinatie met het koppelteken. Dit maakte de Nederlandse domeinorganisatie SIDN bekend.

Houders van merk- en handelsnamen kunnen al vanaf 1 tot en met 14 december 2007 een aanvraag tot toewijzing van ‘hun’ domeinnaam indienen. Deze sunrise-procedure moet het onterecht registreren van domeinnamen (domainsquatting) vermijden.

Niet alle willekeurige combinaties van nummers en koppeltekens zijn mogelijk, zo waarschuwt de SIDN. "Omwille van technische vereisten kan het koppelteken niet het eerste, noch het laatste teken van een domeinnaam zijn. Ook is het niet mogelijk om in een .NL-domeinnaam twee koppeltekens na elkaar te laten voorkomen."

In veel andere landen zijn numerieke domeinen al langer te registreren. In Nederland was het tot nog toe onmogelijk om adressen met alleen getallen vast te leggen omdat ze mogelijk verwarring veroorzaakten met ip-nummers. Deze problemen zijn echter in de afgelopen jaren dankzij technische maatregelen uit de weg geruimd.

Met de introductie van numerieke domeinnamen volgt de SIDN de adviezen op uit het Domeinnaamdebat 2006. Dit debat over de toekomst van de NL domeinen vloeide ondermeer voort uit een rechtzaak over het nummerdomein 9292.nl in 2004.

In april 2004 trachtte de Reisinformatiegroep de SIDN via een kort geding te dwingen om het numerieke domein 9292.nl mogelijk te maken, maar de rechter ging niet mee met die eis.