Met AOL Pictures biedt de site een ongelimiteerde opslagruimte voor digitale foto's en een aantal hulpmiddelen waarmee eenvoudig digitale fotoalbums gemaakt kunnen worden. Bezoekers van AOL.nl kunnen gratis een account voor de fotodienst aanmaken.

De Nederlandse AOL-portal is de vijfde in Europa, na de Engelse, Duitse en Franse editie en de recent geïntroduceerde Oostenrijkse versie. Naast de fotodienst en de content, bestaande uit het laatste nieuws, sportnieuws en entertainment, biedt de portal een e-maildienst met 2 GB opslagcapaciteit.

Volgens technical manager Bram Sniekers van AOL Nederland onderscheidt de site zich door 'gebruiksgemak en de integratie van diensten'. "AOL-leden hebben maar één log-in nodig voor de diensten die nu al door meer dan 200 miljoen AOL-leden wereldwijd worden gebruikt", aldus Sniekers.

Philip Rowley, directeur van AOL Europe, verklaart dat de introductie van de portal deel uitmaakt van de verschuiving van de focus van het aanbieden van internettoegang naar het leveren van content. Door de uitbreiding naar nieuwe landen hoopt AOL zijn positie op de advertentiemarkt te verstevigen, aldus Rowley.