De Nederlandse pers kreeg vrijdag per e-mail een uitnodiging voor een Apple-bijeenkomst op 7 januari 2002. Per traditionele post werd deze uitnodiging maandag nogmaals bezorgd. Het betreft een nieuw 'innovatief, revolutionair en anders' consumentenproduct.

Meer wil Apple niet kwijt. Hoe summier ook, het lijkt erop dat de Nederlandse pers hiermee een primeur in handen kreeg. Zo zorgde een artikel dat WebWereld aan de aankondiging wijdde voor veel commotie in de Amerikaanse Apple-gemeenschap.

In MacNN bijvoorbeeld werd het weekend volop gediscussieerd over het WebWereld-stuk, waarin wordt gegokt dat het om een platte iMac gaat. Volgens Ton van Garderen, algemeen directeur van Apple Benelux, is Nederland niet buiten zijn boekje gegaan door de aankondiging vroegtijdig naar buiten te brengen.

"We zijn gewoon wat opener geweest dan andere landen. Het evenement moet een succes worden, dus we willen dat iedereen zo vroeg mogelijk een uitnodiging krijgt." Of het nu echt een nieuwe Mac met plat beeldscherm betreft of niet, wil Van Garderen niet zeggen. "Het lijkt me dat we al genoeg hebben losgelaten."