Het Belgische Big Bang Ventures en het Rotterdamse investeringsfonds Henq steken 'tussen de 5 ton en 1 miljoen euro' in de Amsterdamse software-trackdienst Wakoopa, meldt medeoprichter Robert Gaal.

Wakoopa is nu ongeveer een jaar online en heeft naar eigen zeggen zo'n 30.000 gebruikers die het gebruik verschillende applicaties op hun computer laten meten.

Bak met gebruiksdata

De in totaal 250 miljoen uur aan gemeten softwaregebruik is een enorme bak met interessante data die nog verder kan worden geanalyseerd, stelt Gaal.

Het bedrijf gaat de investering gebruiken voor interne groei, buitenlandse expansie en het in kaart brengen van webapplicaties, aldus Gaal in een toelichting. Wakoopa zoekt naar verschillende ontwikkelaars en een ceo met visie, want het wil wereldwijd groeien. Dat geldt zowel het aantal leden als de contacten met allerhande software vendors.

Ook webapplicaties meten

Daarnaast gaat Wakoopa haar pijlen expliciet richten op het meten van online applicaties, omdat de grens tussen desktop en web steeds verder vervaagt. Denk dan aan applicaties als Gmail, webmessenger eBuddy maar uiteindelijk ook profielsites als MySpace en Hyves.

Eerder ontving Wakoopa al een investering van het Dutch Creative Industry Fund ( DCIF) waarin onder andere IDG, de uitgever van Webwereld, participeert.