De startup kwam eind 2005 uit de koker van internetondernemers Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive, nu vooral bekend als organisatoren van The Next Web Conference en de drijvende krachten achter het weblog The Next Web. Zowel het blog als de conferentie zijn voortgekomen uit Fleck, schrijft Veldhuijzen van Zanten in een laatste blogpost over de dienst die officieel op 8 mei is opgeheven.

Fleck stelde gebruikers een soort post-it-notitie achter te laten op een webpagina. Die notitie kon vervolgens gemaild worden naar anderen zodat de geplaatste opmerkingen gelezen konden worden. De dienst sloeg niet genoeg aan en werd door de oprichters opgeheven.

Witte pakken

In aanloop naar de lancering van Fleck kreeg de dienst al veel internationale aandacht van onder andere sites als TechCrunch. Beide oprichters vielen om aandacht te trekken ook al eens binnen bij Michael Arrington van TechCrunch, gekleed in witte pakken. De lancering vond uiteindelijk plaats in New York tijdens de TechCrunch-party.

Volgens Veldhuijzen van Zanten is het geen verdrietige dag. "Helemaal niet zelfs. We hebben ons pas laatst gerealiseerd hoeveel Fleck voor ons heeft betekent de afgelopen jaren: de aandacht die we kregen, de kennismakingen en de geleerde lessen zijn niet in geld uit te drukken."