De startup verstuurt sinds 2004 online ontworpen wenskaarten naar vaste postadressen. De 7 miljoen euro komt deels bij bestaande aandeelhouder en durfinvesteerder Technology Ventures vandaan. Daarnaast is ePLanet Ventures aangetrokken als nieuwe investeerder. Die laatste investeerde bijvoorbeeld ook in Skype.

Beide durfinvesteerders steken meer geld in Greetz omdat ze geloven dat het bestaande businessmodel goed te exporteren is naar het buitenland. Op dit moment is het bedrijf actief in Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Met het nieuwe kapitaal gaan ze de service ook in andere landen lanceren.

Crisis

Algemeen directeur van Greetz, Johan van Vulpen, laat weten blij te zijn dat er ondanks de recessie nieuw investeringkapitaal is. Veel durfinvesteerders zijn terughoudender geworden door de economische crisis.

De 'printing on demand' markt neemt op dit moment ongeveer 1 procent van de wenskaartenmarkt in beslag. ePlanet verwacht dat dit aandeel in 2012 is gegroeid naar 10 procent. Greetz verstuurde in 2008 3,2 miljoen kaarten.

Vorig jaar nam Greetz het Nederlandse Kaartenhuis over, tot dan toe de grootste verstuurder van papieren wenskaarten via internet.