Eerder investeerde Mangrove Capital Partners (de eerste investeerder in Skype) al tien miljoen dollar in het Nederlandse bedrijf. De nieuwe investering is afkomstig van multimediabedrijf Naspers.

Naast de uitbreidingen in Zuid-Amerika wil Nimbuzz z'n platform verder ontwikkelen voor de iPhone, Windows Mobile en Android. Op dit moment werkt het programma op zo'n 600 verschillende mobiele telefoons.

Multichatter Nimbuzz integreert meerdere chatdiensten en sociale netwerken in één applicatie. Gebruikers kunnen tegelijkertijd verbonden zijn met bijvoorbeeld, Google Talk, Jabber, Msn-messenger Myspace en Facebook. De service is vergelijkbaar met die van concurrent Fring.

1 Miljoen gebruikers

Nimbuzz heeft op dit moment ongeveer 1 miljoen gebruikers. Dat aantal neemt gemiddeld met 5.000 per dag toe, laat woordvoerder Tobias Kemper weten.

Nimbuzz richt zich vooral op Zuid-Amerika omdat volgens het bedrijf daar een grotere instant messaging cultuur bestaat. Daarnaast is Nimbuzz nog niet klaar voor Noord-Amerika omdat ze nog geen iPhone- en volwaardige Windows Mobile-client hebben. Daar wordt vanaf nu wel hard aan gewerkt. Dat is niet te laat volgens Kemper. Nimbuzz wil zich graag op een grotere doelgroep richten, en de iPhone is nog vooral in trek bij early adaptors, redeneert hij.