Hoeveel er is geïnvesteerd door het Dutch Creative Industry Fund (DCIF), is niet bekend. De investeerdersclub waar ook Webwereld-uitgever IDG deel van uitmaakt investeert meestal een bedrag van rond enkele tienduizenden euro's in Nederlandse tech startups.

Tipit.to bestaat sinds februari 2008 en is vergelijkbaar met andere online fooiendiensten als Tipjar.com en TipJoy.com. Ook online betaaldienst PayPal kwam met een vergelijkbaar systeem.

Waardering voor content

Beheerders kunnen een button op hun site zetten waarop bezoekers kunnen klikken om een fooi achter te laten. Bezoekers kunnen zo hun waardering laten blijken voor de content die er gepubliceerd wordt.

"Tipit.To is bedoeld voor mensen die terughoudend zijn om advertenties op hun site te plaatsen omdat ze dat niet mooi vinden. En voor mensen die content maken die niet makkelijk adverteerbaar is, zoals bijvoorbeeld plaatjes", zei Alper Çugun, mede-oprichter van de dienst in februari 2008.

Verdienmodel

Gebruikers kunnen via creditcard en iDeal betalen, ook PayPal wordt ondersteund. Tipit.to heeft in een jaar naar eigen zeggen redelijk wat sites bereikt. Met het geld van DCIF wil de service uitbreiden naar sites als Hyves en Facebook.

Het bedrijf brengt in principe alleen maar de transactiekosten in rekening die nodig zijn om de betaling te voldoen. Zelf willen de bedenkers geld verdienen via hun eigen systeem. Een schuif stelt gebruikers in staat te regelen hoeveel van de fooi naar de bedenkers van de dienst gaat. Dit percentage kan ook teruggeschroefd worden naar nul.