Oprichter Renato Valdès van 'E' was erg blij dat hij erkenning kreeg voor zijn werk. 'E' bestaat sinds begin 2006 en is gevestigd in Amsterdam. Het is de bedoeling om papieren visitekaartjes overbodig te maken door via mobiele telefoonapplicaties en speciale eigen hardware zakelijke gebruikers contact te laten leggen.

Renato Valdès, oprichter van 'E', wil geld verdienen door een premium service aan te bieden. Daarmee moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om de contactinformatie die via 'E' is doorgegeven te delen met derden.

Daarnaast mikt hij op crm-integratie. Volgens Valdès is het goed mogelijk om in een crm-applicatie als Salesforce een databank aan te leggen van contactgegevens die automatisch up to date wordt gehouden.

Volgens de jury lost 'E' een probleem op en was hun presentatie goed. 18.000 euro in marketingbudget aan credits bij Netlog. Netlog is een van de grootste sociale netwerken van Europa.

De jury keek vooral naar oplossingen voor 'echte mensen'. Daarnaast richtten veel startups zich te veel op het product en niet op de consument. Ook het businessmodel woog zwaar mee. Ook het toekomstperspectief, de levensvatbaarheid van het idee, telde mee.

Publieksprijs

Tweede en derde plaats van de publieksprijs gingen naar Yunoo en Silentale. Yunoo kreeg uiteindelijk wel de publieksprijs uitgereikt. De startup is ook een Nederlandse startup en laat gebruikers op één plek online hun financiën beheren. Het is de bedoeling om geld te besparen. Onderdeel van de dienst is een vergelijkingstool voor abonnementen en bijvoorbeeld telefoonkosten.

Op The Next Web Conference in Amsterdam presenteerden 22 startups hun bedrijf aan ongeveer 700 man. Die startups zijn geselecteerd uit 200 inzendingen. Ook dit jaar waren er veel Nederlandse startups te vinden die niet in de prijzen vielen waaronder 3D-startups Visibuild en yellowBird. Videostartup Yubby (in Nederland ook wel bekend als Dik.nl), Mimic Media] en verschillende andere Nederlandse en internationale startups.