Onder de 160 man personeel die Hyves rijk is zijn 35 developers. Ongeveer de helft daarvan komt uit het buitenland. Het gaat onder meer om Italianen, Roemenen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers, Russen en Joegoslaven, vertelt David Vismans, Head of Development bij het grootste Nederlandse sociale netwerk. Volgens hem is het zeer moeilijk goed gekwalificeerde Nederlandse ontwikkelaars te vinden.

"We zoeken de top 5 procent aan talent in de markt", aldus Vismans. Hiermee volgt Hyves het voorbeeld van Google. Maar Nederlandse ontwikkelaars kiezen volgens hem veel liever voor een baan bij bedrijven als Capgemini "en de daarbij behorende leaseauto. De startup mindset is er niet in Nederland."

Actief op zoek in het buitenland

Vismans bepleit dat te weinig Nederlandse developers het door hem gezochte niveau halen. Een universitair diploma computer sciences is vereist, plus de benodigde ervaring. Dat betekent niet dat er geen junior-developers worden aangenomen. Het betekent wel dat van de 70 cv's die er bij Hyves binnenkomen er maar één developer is die uiteindelijk een baan weet te bemachtigen.

Vismans benadrukt dat het bij Hyves vooral belangrijk is om alle abstractielagen tussen verschillende programmeertalen te begrijpen. "Je moet begrijpen hoe TCP/IP, netwerk packets, php en de opslagcapaciteit van harde schijven met elkaar samenhangen", legt Vismans uit. In Nederland, maar ook in de hele wereld, zouden er maar erg weinig ontwikkelaars zijn die dit in de vingers hebben. Daarom gaat Hyves actief op zoek in het buitenland.

5000 euro beloning

Daarvoor is een speciaal programma opgezet waarmee op bijvoorbeeld de Spaanse en Italiaanse banensites actief wordt gezocht naar bekwame ontwikkelaars. Ook in Nederland wordt het aanbrengen van ontwikkelaars gestimuleerd. Als er een kandidaat wordt aangedragen die na een half jaar proeftijd mag blijven, verdient de tipgever 5000 euro bruto "als het een Developer of een System Engineer betreft", adverteert Hyves op de vacaturesite.

Volgens Vismans speelt dit probleem niet alleen bij Hyves, maar kampen veel meer it-bedrijven met een gebrek aan bekwame developers. Deze trend wordt tegengesproken door Remy Caron, president van het Nederlandse Software Development Network. "Dit gebeurt niet op grote schaal", zegt hij. "Het is echt niet zo dat er een aanbodprobleem is."

Groter risico

Wel kan hij zich voorstellen dat het voor Hyves moeilijk is om developers te vinden. "Als je kijkt naar het huidige economische klimaat gaan mensen voor zekerheid. Ze hebben het idee dat Capgemini niet zomaar omvalt", aldus Caron. Bij startups is dat risico groter. Hij vraagt zich ook hardop af of het wel nodig is om de top 5 procent van ontwikkelland aan te nemen bij een bedrijf als Hyves.

"Aan de ene kant zoek je een schaap met vijf poten, maar die heb je misschien wel helemaal niet nodig", analyseert Caron. Volgens hem zou een organisatie als Hyves het ook prima af kunnen met met een gelaagde organisatie waarbij eenderde goede seniordevelopers zijn en de rest normaal development werk doet. Vismans zegt zelf op zoek te zijn naar "een goede mix tussen junior en senior developers".

Lost in Translation

Caron wijst hij er bovendien op dat het wellicht niet zo'n goed idee is om een meertalig development team te hebben. "Je moet je afvragen of je niet hetzelfde probleem hebt als bij outsourcing", legt hij uit. Het kan bijvoorbeeld problematisch zijn als de ontwikkelaars continu tussen Nederlands, Engels en Italiaans moeten vertalen. "Het is uitkijken dat het het geen 'Lost in Translation' wordt", aldus Caron.