Dit meldt Nedfield op de site van het bedrijf. In het kader van de surceanceaanvraag is ook de geplande vergadering van aandeelhouders van vandaag vervallen. De voorlopige uitstel van betaling is aangevraagd voor Nedfield Holding en Nedfield nv. "Het geldt nog niet voor de gehele groep. We hopen uiteraard van niet."

Bij de hele Nedfield groep werken "25 tot 30 man". De bedrijven waarvoor faillissement is aangevraagd hebben "7 tot 8" werknemers. "Maar er is nog niet gezegd dat er banen op de tocht staan of iets dergelijks", zegt de woordvoerder. "Zo ver zijn wij nog niet." De bewindvoerder zal vandaag het personeel inlichten.

Meer problemen

De Nederlandse investeerder in ict en consumentenelektronica vroeg op 4 juni dit jaar al surceance van betaling aan voor dochteronderneming 2L International BV. Nedfield werd verrast door de faillissementsaanvraag, omdat het bedrijf druk bezig was met het uitwerken van alternatieven voor de Nedfield groep. Daartoe werd het bedrijf gedwongen na het faillissement van de Duitse tak Tulip Beteiligungs GmbH en de verkoop van alle aandelen van dochterbedrijf Devil AG.

Het in Doorn gevestigde bedrijf is opgericht in 1979 en staat sinds 1984 genoteerd aan de Amsterdamse Euronext. In september vorig jaar kocht Nedfield nog een meerderheidsbelang in Commodore International, en verwierf daarmee de merkrechten van het ooit roemruchte computermerk. Commodore bezweek eerder dat jaar onder een zware schuldenlast.