Feedly, de populairste RSS-lezer van dit moment, boekt na het verdwijnen van Reader een jaarlijkse omzet van meer dan 1,3 miljoen dollar, zo schrijft Computerworld.com. De inkomsten worden voor een deel gegenereerd door tienduizenden betalende klanten.

De betaalde dienst kost 45 dollar per jaar, maar dat houdt 35.000 RSS-fans - waarvan Google maart vorig jaar nog dacht dat ze zouden uitsterven - niet tegen een Pro-account bij Feedly te nemen. Voor die meerprijs krijgen klanten onder meer een zoekfunctie erbij en integratie met diensten zoals Evernote, Dropbox en OneNote geboden, Ook kan gestemd worden aan welke extra functionaliteit de ontwikkelaar moet werken.

'Page had geen fiducie in Reader'

Hoeveel winst Feedly na aftrek van kosten over de gerapporteerde omzet overhoudt, is niet bekend. Miljardenbedrijf Google stopte Reader vanwege een teruglopend aantal gebruikers en relatief hoge kosten voor het onderhoud en online houden van de RSS-service. Wat wellicht ook heeft meegespeeld, is dat Google CEO Larry Page aan RSS een broertje dood had.