Het bedrijf gaat dus niet zelf cloud-diensten aanbieden, maar maakt zijn technologie geschikt om door dienstverleners gebruikt te worden. In principe gaat het om het volledige portfolio van NetApp dat beschikbaar komt door de cloud, maar dat betekent niet dat elke dienstenleverancier ook alle technologie van NetApp overhandigd krijgt.

"Het hangt helemaal af van de dienstverleners welke NetApp-technologieën precies in hun diensten worden opgenomen", zegt Theo van Teylingen, directeur van NetApp Benelux. "IT-as-a-Service (de term die NetApp hanteert voor clouddiensten, -red) betekent dat je SLA-gebaseerde, en soms zelf business agreement-gebaseerde diensten hebt met een leverancier." Daarbij gaat het vooral om continuïteit, en speelt technologie een kleinere rol. "Wij kijken vanuit onze technologie naar hoe we aan die SLA's kunnen voldoen. Het is mooi als je technisch heel veel kan, maar als je het niet kunt positioneren en het is zelfs risicovol."

Spil van de software is de nieuwe versie van Data ONTAP, het storage-besturingssysteem van NetApp. Veel is in versie 8 niet veranderd ten opzichte van versies GX en 7G: het is namelijk een combinatie van de twee geworden die geschikt is gemaakt voor cloud-dienstverlening. In Nederland gaat NetApp in ieder geval in zee met Ciber, Schuberg Phillis, Atos Origin, Capgemini, Logica en IBM Global Services, zo laat zustertitel Channelworld weten. Bron: Techworld