De Eee PC van Asus is het populairst gebleken op digitale maandag. Cyber Monday is de eerste werkdag na Thanksgiving en traditioneel de dag dat Amerikanen veelvuldig online winkelen.

Uit de cijfers van Amazon bleek dat maar liefst zeven netbooks in de computer-toptien belandden. De zwarte Eee PC 900HA met 8,9-inch scherm moest de eerste plaats gedurende digitale maandag regelmatig delen met de Aspire One van Acer, die uiteindelijk plaats twee en drie innam met zijn zwarte en blauwe versies. Acer nam de koppositie als Europees marktleider in PC's in het derde kwartaal over van HP mede door het succes en populariteit van de netbooks.

OLPC

Een opvallende naam in de lijst van de goed presterende netbooks is de XO laptop. De XO laptop hoort bij het OLPC project dat ernaar streeft bij ieder kind in de derde wereld een laptop op schoot te krijgen. Amazon en de OLPC sloten onlangs de handen ineen om de XO netbook te verspreiden. Om er een te kopen, moet er ook een XO gedoneerd worden aan een kind.

De enige niet-netbook producten in de toptien waren een tweetal LCD monitors van Samsung en de Apple Macbook. Netbooks zijn kleiner en wegen minder dan de traditionele laptop, en worden voornamelijk gebruikt om mobiel op het internet rond te struinen.