Netflix staat bekend om haar dvd-verhuurservice via post en begon vorig jaar al een online verhuurservice, waarvoor ongeveer 6000 recente titels beschikbaar zijn. De nieuwe streaming service moet ervoor zorgen dat klanten de films ook in HD, rechtstreeks op hun televisie kunnen ontvangen met de settop-box, die is voorzien van een netwerkaansluiting, meldt Computerworld.

Opmerkelijke keuze

De keuze van Netflix voor meer investeringen in online videoservices is opvallend, aangezien verschillende grote partijen zich langzaam maar zeker terugtrekken uit die markt. Het beste voorbeeld is supermarktketen Wal-Mart. Het bedrijf ontwikkelde iets meer dan een jaar geleden een grote downloadservice voor films, maar besloot deze minder dan een jaar na de lancering alweer te sluiten wegens tegenvallende inkomsten. Dat sluiten krijgt overigens nog een interessant staartje, aangezien Wal-Mart gebruikmaakte van een drm-systeem dat gebruikers verhinderde om een gedownloade film op verschillende pc's af te spelen. Nu de service gesloten is, kunnen gebruikers hun video's niet meer verhuizen wanneer ze bijvoorbeeld een nieuwe pc kopen.

Verzadigde markt

Hoewel het rechtstreeks streamen van films een ideale stap richting de toekomst lijkt, gelooft niet iedereen in het slagen van het project. Het probleem is volgens it-site TechCrunch namelijk dat de markt van settop-boxes redelijk verzadigd is en dat men niet zit te wachten op nóg een box in de huiskamer. Pas als de box naast Netflix meerdere diensten en eigenschappen zou ondersteunen waardoor mensen hun huidige box niet meer nodig hebben, kan het systeem van Netflix volgens TechCrunch succesvol worden.

Netflix heeft aangegeven dat de overeenkomst met LG slechts één van de deals is die het wil sluiten en dat er gezocht wordt naar meer settop partners om mee samen te werken. Namen zijn daarbij nog niet vrijgegeven.