Netflix komt vóór het einde van dit jaar echt beschikbaar in Nederland. Dat meldt het bedrijf in zijn Nederlandstalige persbericht. Op dit moment is de film- en tv-streamingsite actief in 40 landen waar het in totaal 36 miljoen abonnees heeft.

Bandbreedteverstoker

De streamingsite is in Noord-Amerika goed voor eenderde van het internetverkeer in de avond en nacht. Met Google's videosite YouTube erbij opgeteld, wordt de helft van de Amerikaanse internetbandbreedte opgesoupeerd. Het mobiele gebruik van Netflix neemt ook flink toe. Naast Hollywood-films en Amerikaanse tv-series maakt het Nederlanse persbericht ook gewag van Nederlandse producties in het aanbod dat later dit jaar ontsloten wordt voor Nederland.

Informatie over de aangeboden content wordt net als de abonnementsprijzen binnenkort bekend gemaakt. Dan onthult Netflix ook informatie over welke apparaten in Nederland de content kunnen afspelen. De vannacht geopende website maakt melding van de PlayStation 3, Wii, Xbox, pc en Mac als afspelers, naast nog "mobile, tablet en meer".

Webwereld-auteur en -columnist Maarten Reijnders was vooraf al op de hoogte: Update: Aangevuld met informatie over de netwerkbelasting die Netflix-gebruikers veroorzaken met hun kijkgedrag van de on-demand beschikbare films en tv-series.