Na een jaar van stilte is er weer beweging gekomen in de strijd tussen Netscape en het Nederlandse Netschaap.nl. Op die site van Ronald en Ton Grahmbeek staan wat teksten en links over schapen. Er wordt verder geen link gelegd met de Amerikaanse browser Netscape van AOL Time Warner.

Ronald Grahmbeek is samen met zijn broer Ton eigenaar van het bedrijf Moerstaal.nl, dat achter de twee omstreden domeinnamen zit. Vorig jaar november ontving hij voor het eerst een brief waarin AOL Time Warner hem verzocht de twee domeinnamen (netschaap en natschaap) aan Netscape over te dragen. Dat weigerden ze toen. Om problemen te voorkomen, werd wel het - op Netscape lijkende - logo veranderd.

Eerder droegen de gebroeders Grahmbeek wel het domein Sjello.nl over aan kabelaanbieder Chello. "Dat lag heel anders", volgens Ton. "Sjello leek ook veel op Chello, maar Netscape lijkt helemaal niet op Netschaap. En een Amerikaan kan Netschaap niet eens uitspreken."

Een jaar geleden werd nog gevreesd dat een langdurige juridische procedure het einde van zijn bedrijf Moerstaal zou betekenen. Moerstaal is een bedrijf dat geen winst maakt, laten de broers weten, en dus zijn rechtszaken te duur. "Nu zetten we door, omdat we het belachelijk vinden van Netscape om een Nederlandse site met enkele tientallen bezoekers per dag te vervolgen", aldus Ton Grahmbeek.

Voor een rechtszaak met Netscape heeft Moerstaal inmiddels wel een pro deo advocaat gevonden. De rechtszaak dient in december in Den Haag.