Ook de ster van de siliconen en het celluloid, ex-Baywatcher Pamela Lee Anderson, staat weer in het nieuws. Er blijkt een tweede videofilm in omloop te zijn waarop Pamela alles blootgeeft, dit keer in samenwerking met één van haar vorige vriendjes: Bret Michaels, de zanger van de rockband Poison. De Internet Entertainment Group wil deze 45 minuten durende opname in zijn Club Love vertonen.

Dezelfde website maakte vorig jaar furore met de huwelijksnacht-op-video van Pamela en haar wettige echtgenoot Tommy Lee (zie Baywatch wordt B-film). Een poging om de vertoning op het World Wide Web van deze onthullende beelden tegen te houden mislukte, omdat het echtpaar voor de radio zijn mond had voorbijgepraat en te kennen had gegeven geen bezwaar te hebben tegen publicatie (zie Pamela 'unplugged').

Dit keer is het niet Pamela die zich in het strijdgewoel werpt, maar het ex-vriendje. Bret Michaels heeft aan de rechtbank een vertoningsverbod gevraagd en gekregen. Club Love moet de opnamen voorlopig op de plank laten liggen. De website had al enkele 'previews' laten zien om surfers te lokken.

De Poison-zanger wil nu 90 miljoen dollar van de Internet Entertainment Group zien als vergoeding voor de "onherstelbare schade" die aan zijn carrière is toegebracht. Ook wordt de IEG aangeklaagd wegens schending van de privacy en schending van de auteursrechten.

IEG intussen beroept zich op de nieuwswaarde van de video en zegt dat de privacy van Bret Michaels niet is geschonden, omdat de opnamen zijn gemaakt in alle openheid – tijdens een bootreisje op Lake Mead in Nevada (USA).

Verwijzingen in Vindex naar Pamela AND Anderson: 493.