Maandagochtend om zes uur vond er een update plaats van de mailserver en de database van Raketnet. Deze kleine aanpassing verliep niet volgens plan. "Wat er niet goed is gegaan, weten we niet. We zijn op dit moment een aantal dingen aan het herconfigureren", aldus directeur Albert Marseille.

Wanneer alles precies weer naar wens is, durft Marseille niet te zeggen: "Spoedig". De website laat momenteel niet meer zien dan een excuus-mededeling.

De storing is niet het enige probleem. Raketnet heeft te maken met groeistuipen. Lezers van WebWereld klagen over moeilijkheden bij het inbellen. Maar al te vaak zouden zij getrakteerd worden op ingesprektonen. Marseille wijt dit aan de drukte op het telecomnetwerk. "Het probleem zit bij de KPN en Telfort, dat de capaciteit levert. Morgen moet het opgelost zijn."

Van klachten over lage surfsnelheden wil de Raketnet-directeur niets weten. "Daar merken wij niets van. We hebben een backbone-capaciteit die voldoende is voor 500.000 leden."

Beursgang

Bij 350.000 gebruikers zou Raketnet naar de beurs gaan, zo kondigde de provider bij lancering aan. Hoeveel leden Raketnet op dit moment heeft, wil Marseille niet zeggen. "Het zijn er wel veel, maar de concurrentie is te groot om dat getal te noemen." Wel wil Marseille kwijt dat tegen het eind van dit jaar de aanvraag voor de beursgang in gang gezet gaat worden.

Flat-fee

Raketnet maakte in een eerder artikel van WebWereld kenbaar dat als flat fee mogelijk wordt, zij daaraan mee zal doen. Dit is een stuk dichterbij gekomen, nu toezichthouder OPTA de KPN heeft verplicht haar concurrenten voorstellen te doen voor flat fee internet. Marseille doet echter nog geen harde uitspraken. "Als we dat gaan doen, heeft het nogal wat implicaties voor ons aandelenoptieplan. We zijn ermee bezig. Een marktonderzoek onder onze gebruikers moet uitwijzen hoe er over gedacht wordt."