In de aanklacht wordt Dell beschuldigd van fraude, valse advertenties, misleidende handelspraktijken en het niet nakomen van beloofde kortingen.

De staat New York vraagt om een rechterlijke uitspraak over de handelspraktijken van Dell. Ook eist de staat dat het bedrijf een nog onbepaalde schadevergoeding betaalt aan klanten die slachtoffer blijken te zijn van deze praktijken.

In een e-mail aan Cnet verklaart Bob Pearson van Dell dat het bedrijf de aantijgingen gaat aanvechten. "We zijn ervan overtuigd dat wij op een eerlijke en nette manier handelen", zo schrijft hij in de e-mail. "Natuurlijk is elke ontevreden klant er een te veel, maar de aantijgingen hebben slechts betrekking op een heel klein aantal van de consumententransacties in New York."

Volgens Pearson is de rechtszaak niet gerelateerd aan het SEC-onderzoek naar Dell. De Amerikaanse beurswaakhond doet nog onderzoek naar financiële rapporten die teruggaan tot 2002. Omdat het onderzoek nog steeds bezig is, heeft Dell de laatste drie kwartalen alleen voorlopige cijfers gepubliceerd.