Shifd draait op Adobe AIR, een platform waarmee web-applicaties op de desktop geïntegreerd kunnen worden, dat gisteren uit de bètafase kwam. Met het programma kunnen bijvoorbeeld herinneringen en links naar verhalen opgeslagen worden. Vervolgens wordt er automatisch een feed gegenereerd die uitgelezen kan worden met een mobiele telefoon, meldt TechCrunch.

Shifd kan bestuurd worden via een browser of een AIR-applicatie. De browserversie is bereikbaar vanaf een pc of mobiele telefoon met internetmogelijkheden. Het programma biedt drie functionaliteiten die gedeeld kunnen worden: notities, plaatsen en links. In plaats van in een restaurant een telefoonnummer op een viltje te schrijven kan het nu in Shifd gezet worden met een telefoon via sms of internet. In de bètaversie is de sms-functie nog niet beschikbaar.

Hobbyproject

Het is ook mogelijk om een routebeschrijving op te zoeken en in Shifd te zetten. Onderweg kan deze informatie opgevraagd worden met een mobiele browser. Voor BlackBerry's en iPhone's is een aparte versie ontwikkeld. Het programma heeft overigens niets te maken met de site van The New York Times, maar is een hobbyproject van ontwikkelaars werkzaam bij de uitgever.