Aanvankelijk zou de inschrijving vorige week starten. Dat werd echter uitgesteld wegens de onrustige beurs. Bovendien zou de belangstelling van institutionele beleggers tegenvallen.

Kennelijk is Newconomy nu zeker van zijn zaak. De bandbreedte voor de uitgifte koers van de aandelen is bepaald op 10,00 tot 11,50 euro. De inschrijving sluit op 19 april om 16.30 uur en notering aan de beurs vindt plaats op 20 april.

De transactie bestaat uit een emissie van minimaal 6 miljoen en maximaal 6,9 miljoen aandelen. Na beursgang zal het aantal uitstaande aandelen minimaal 25,9 miljoen en maximaal 26,8 miljoen bedragen.

Newconomy heeft belangen in 25 Nederlandse internetbedrijven en vormt zo een netwerk. De bedrijven in het netwerk worden aangespoord samen te werken en elkaar zo te versterken.

Begeleider van de beursgang is ABN Amro Rothschild. Dezelfde bank begeleidde, samen met het Amerikaanse Goldman Sachs, de beursgang van World Online. Dinsdag werd bekend dat advocaten Oscar Hammerstein en Gerard Spong namens gedupeerde beleggers rechtszaken zullen aanspannen tegen World Online en waarschijnlijk ook tegen de banken.Eerdere relevante berichten: Newconomy.nl offline na groot privacylek in website (05 april 2000) Newconomy investeert in internetcouveuse Ipotentials (24 maart 2000) Newconomy naar de beurs voor 75 tot 100 miljoen euro (22 maart 2000)