ABN Amro Rothschild is aangesteld om de beursgang te begeleiden, zo maakte Newconomy vanmorgen bekend op een persbijeenkomst. In 1999 behaalde het netwerk van internetbedrijven een nettoresultaat van 1,4 miljoen euro.

Newconomy geeft expliciet aan dat het bedrijf voldoet aan de eisen voor een 'gewone' AEX notering, maar toch kiest voor de Euro.NM Amsterdam, de Nieuwe Markt. "Dat biedt bij uitstek het platform voor ondernemingen in de nieuwe economie", aldus Newconomy.

De beursgang zal bestaan uit nieuwe aandelen, hoeveel is nog onbekend. Huidige aandeelhouders van Newconomy, waaronder investeringsbedrijf Nesbic, telecombedrijf Sonera en de oprichters Maurice de Hond, Oscar Apeldoorn en Ruud Smeets houden hun belang intact.

Met de opbrengst van de beursgang zal Newconomy nieuwe investeringen doen in internetbedrijven en bestaande financiële gaten vullen. Een belangrijk deel van het geld zal ook worden gestoken in marketing. Newconomy moet een bekende merknaam worden.

Voor ABN Amro Rothschild is Newconomy een primeur. De bank begeleidde niet eerder een bedrijf naar een notering op de Euro.NM Amsterdam. Meest recent was ABN Amro actief bij de beursgang van World Online. Dat werd een fiasco. De koers van het aandeel World Online steeg vandaag licht tot iets onder de 33 euro. De introductiekoers op vrijdag was 43 euro.