<p/><img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - President-commissaris Pieter van Hoogstraten van Newconomy heeft bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) het vermoeden geuit dat de koers van het bedrijf wordt gemanipuleerd. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De STE maakt onderzoeken nooit openbaar. Van Hoogstraten zou willen weten welke grote partijen de afgelopen weken bij dalende koersen grote partijen aandelen hebben gekocht. Het Financieele Dagblad meldt dat Van Hoogstraten en de andere commissarissen al actief zoeken naar kandidaten voor de nieuwe raad van bestuur. Dit ondanks dat de buitengewone aandeelhoudersvergadering waar over de schorsing van Maurice de Hond gestemd moet worden nog moet plaatsvinden. Er zouden al gesprekken met kandidaten gaande zijn, zo zegt Van Hoogstraten in het artikel.

<img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - Newconomy heeft donderdag 25.000 nieuwe aandelen uitgegeven. De aandelen komen in handen van Jakob Pieterman, de oud-directeur van WISH. De aandelen kennen een nominale waarde van vier eurocent, waar de koers van Newconomy op dit moment ongeveer 2 euro is. Bij de overname van internetprovider WISH door Newconomy in juli vorig jaar werd Pieterman een gegarandeerd bedrag van 18 miljoen euro in aandelen of contanten in het vooruitzicht gesteld. De deal met Pieterman is een zware last voor Newconomy. Omdat de koers van de internetinvesteer sindsdien fors gedaald is, moet het bedrijf fors bijleggen om Pieterman zijn gegarandeerde bedrag te geven of een groot aantal nieuwe aandelen uitgeven. Tijdens een persconferentie woensdag claimde Maurice de Hond vlak voor zijn schorsing bijna rond te zijn geweest met Pieterman over het omzetten van de schuld in een langlopende lening. Het akkoord zou door zijn schorsing zijn afgeketst.

<img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - De Raad van Commissarissen van Yooz Holding heeft twee bestuursleden van het bedrijf geschorst. De schorsing is opvallend omdat Newconomy, waar ruim twee weken geleden bestuursvoorzitter Maurice de Hond eveneens geschorst werd, een belang van 47,8 procent heeft in het bedrijf dat online cursussen voor beginnende internetters verzorgt. Maurice de Hond is tevens een van de commissarissen van Yooz. Hij is na zijn schorsing gevraagd aan te blijven als commissaris, en heeft daarmee ingestemd ondanks het advies van zijn advocaat dat niet te doen. Volgens Newconomy was de schorsing van de bestuursvoorzitter van Yooz nodig 'om de weg vrij te maken voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuwe strategie en daarop geënte bedrijfsvoering'.