Newconomy, het netwerk van internetbedrijven, had al een belang van 23,1 procent in Macropolis. De overige 76,9 procent van de aandelen is nu gekocht van Innoquest.

De transactie vindt plaats in een combinatie van een aandelenruil en betaling in contanten. Innoquest krijgt 293.852 nieuw uit te geven aandelen Newconomy. Gebaseerd op de openingskoers van Newconomy vanmorgen is dit aandelenpakket ruim 4,4 miljoen euro waard. Hoeveel contanten Innoquest daarbovenop krijgt is niet bekendgemaakt.

Op de uit te geven aandelen rust een lock-up regeling tot 8 januari 2001. Dan kan Innoquest haar belang in Newconomy verkopen.

Newconomy ziet het winkelportaal van Macropolis als potentiële e-commercemarktleider. De webdienst moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de overige bedrijven in het Newconomy-netwerk. Er zal bijvoorbeeld een plek voor Macropolis worden ingeruimd op de site van ISP Wish, dat voor 56,5 procent eigendom is van Newconomy.

Volgens Newconomy is Macropolis 'Nederlands grootste winkelstad op internet'. Via de site kunnen 7500 winkels worden benaderd en 30.000 producten worden gekocht. Onlangs registreerde de site haar vijf miljoenste bezoeker. Etalages van Macropolis staan al op Het Net, Scoot, MSN.nl, Skyradio.nl en Everyday.com.