De twee startups zijn aanwezig tijdens de The Next Web-conferentie 2014 in Amsterdam. In onderstaand overzicht korte interviews met de mensen achter deze beginnende doch veelbelovende techstartups.

Run a Shop

Het in Berlijn gevestigde Run a Shop is in rap tempo uitgegroeid tot een tussenplatform voor e-commercebedrijven. Uiteindelijk doel is om webwinkeliers meer producten te laten verkopen, door hen een kant-en-klare API met productinformatie te bieden. Daarmee kan traffic worden verzilverd en krijgt de eindgebruiker een slimme zoekbalk met op maat afgestemde producten.

Oprichters Friedrich Neuman en Marius Schulze begonnen met het idee van een prijsvergelijkingssite, maar zien dat het kant-en-klare e-commerceplatform, inclusief de bulk aan data die het meebrengt, hard groeien en geld opleveren. De volgende stap is een platform voor uitgevers.

Hipchat

Hipchat is een B2B-chatapplicatie puur gericht op werkteams in het bedrijfsleven. Deze startup kent zijn oorsprong in de softwareontwikkeling. Daar wil het developers een platformonafhankelijk chatapp bieden, waarin gesprekken doorlopend zijn en er steeds nieuwe gebruikers kunnen worden toegevoegd tijdens het ontwikkelingsproces. Nu zijn ook alle overige bedrijfstakken de doelgroep.

Feico Mol van Hipchat ziet zijn oplossing als een tool tussen e-mail en telefoneren in. Hipchat concurreert met Microsofts Lync en Skype en ook WhatsApp, maar wil eruit springen door vanaf deze zomer bedrijven hun communicatie ook lokaal op te laten slaan. Dit gebeurt momenteel nog op servers in de VS.