Het is een ware oorlog tussen Dell en HP. Naar nu blijkt heeft HP eerder achter gesloten deuren een bod gedaan op 3PAR, maar dat werd door het storagebedrijf afgewezen.

Toen Dell kwam met een bod van in totaal 1,15 miljard dollar, zei 3PAR gretig ja. HP pikte dat niet en deed een vijandig bod van 1,6 miljard dollar, 24 dollar per aandeel. Dell slaat nu terug door 30 cent per aandeel meer te bieden.

3PAR gaf deze woensdag Dell drie dagen de tijd om met een beter bod dan HP te komen. Zolang heeft Michael Dell niet willen wachten. Het woord is nu aan de aandeelhouders. 3PAR staat genoteerd aan de beurs en telt enkele tientallen, zo niet honderden aandeelhouders. Dell wil van de aandeelhouders voor 20 september middernacht een antwoord.

Doordat de beide aanbiedingen vrijwel gelijk zijn in waarde, krijgen de aandeelhouders nu ook de kans zich uit te spreken over de manier waarop 3PAR de toekomst in gaat. HP zal het bedrijf oplossen in zijn organisatie, terwijl Dell 3PAR als zelfstandig functionerend onderdeel wil laten voortbestaan, net zoals het heeft gedaan met EqualLogic.

Overigens is de rol van HP zeker nog niet uitgespeeld. Het heeft veel meer geld dan Dell, maar uiteindelijk gaat het erom wat het een uiterste prijs vindt voor 3PAR. Het antwoord zal snel komen.