Abonnees van Digitenne en Interactieve TV (voorheen Mine) krijgen Planet Voetbal er gratis bij. Vanwege de beperkte capaciteit bij Digitenne is de nieuwe voetbalzender in de avonduren gezet op het kanaal waar overdag Planet Prime wordt uitgezonden, meldt KPN-woordvoerster Eke Wolters. Planet Prime is een zender met oude programma's van Endemol.

Planet Voetbal zendt op werkdagen van zeven uur 's avonds tot middernacht uit. De tv-programma's, gemaakt door Eyeworks Sport, behandelen het laatste nieuws over Ajax, Feyenoord en PSV in onder meer reportages, trainingsbeelden en interviews.

KPN werkt al twee jaar samen met de drie topclubs voor het maken van clubkanalen en websites. Elke dag is er een nieuw clubprogramma dat in een carroussel wordt herhaald.

De naam Planet Voetbal is ietwat verwarrend omdat Planet onder die naam ook al sinds vorig jaar tegen betaling via internet live-streams van eredivisie duels aanbiedt. KPN-kijkers die extra betalen kunnen die wedstrijden overigens op Digitenne en Interactieve TV zien op de zender Tele2 Voetbal, dat op Digitenne weer een kanaal deelt met Nostalgienet.

De KPN-woordvoerster bevestigt verder dat RTL8 vrijdag de opgedoekte zender Tien zal vervangen.