Onder de naam Hoteliers.com lanceert de horeca een internetplatform waarop de gast direct een hotelkamer of vergaderaccommodatie kan boeken. Tot dusver verliep de verwerking van boekingen vrijwel altijd via een tussenpartij en werd hiervoor een commissie berekend, zo stellen de initiatiefnemers.

Voordeel voor de aangesloten hotels is hierbij dat zij een vast lidmaatschap per maand betalen om deel te nemen aan het platform, in plaats van een commissie aan een tussenpartij. Uiteindelijk kan de hotelier zijn winstmarge vergroten of de kamer goedkoper aanbieden aan de gast, zo is de bedoeling.

Het platform is ontstaan uit het gegeven dat ondanks de opkomst van het internet het traditionele afrekenmodel in de hotellerie niet is veranderd. Dit bleef op basis van een commissie per boeking, terwijl internet als direct kanaal hier juist andere mogelijkheden biedt. Omdat nieuwe boekingspartijen het businessmodel van de traditionele reisbureaus adopteerden, is er voor de hotelier qua kosten eigenlijk nog weinig veranderd sinds de opkomst van internet.

Tijd voor verandering, vonden de initiatiefnemers van het platform, twee oud-studenten van de Hotelschool Den Haag. Inmiddels is er twee jaar ontwikkeling in het platform gestoken en zijn er nu ruim vijftig hotels aangesloten. Mede om dit aanbod snel te kunnen uitbreiden is er een samenwerking aangegaan met Koninklijk Horeca Nederland.