De stichting wil een netwerk van 'gecertificeerde ict-voorkeursleveranciers' opzetten en deze van het predikaat 'ictOK' voorzien. Leden van de stichting kunnen bijdragen aan een voorselectie van bedrijven die het keurmerk verdienen.

"We willen het keurmerk instellen zodat ict-bedrijven onafhankelijk getoetst kunnen worden op basis van een keurmerkcode", aldus voorzitter Ton van Houten van Stichting MKB en Internet. "Als je een hostingbedrijf certificeert wil je bijvoorbeeld minimaal dat er backups worden gemaakt. Zo zijn er nog een aantal gedragsregels op te stellen", licht Van Houten toe.

"We willen met het initatief de kwaliteit van ict-dienstverlening voor het mkb toegankelijk maken en zo bijdragen aan een hoger rendement", aldus Van Houten. Hij zegt zo snel mogelijk in overleg met andere organisaties tot een keurmerkcode te willen komen. "We willen de komende weken zoveel mogelijk overkoepelende belangenorganisaties van het mkb bij het initiatief betrekken om voor 1 oktober tot een definitieve code te komen"

Het keurmerk moet in januari 2007 van start gaan voor ict-bedrijven die zich toeleggen op internetdienstverlening.