In een conference call ter toelichting op de kwartaalcijfers bevestigde Colligan dat het nieuwe besturingssysteem niet eind dit jaar, maar pas eind 2008 op de markt zal komen.

Het besturingssysteem voor de Palm organisers werd in 2003 in een apart bedrijf ondergebracht (PalmSource) met de bedoeling licenties aan Palm zelf en andere partijen te verkopen.

Dat liep niet heel hard. PalmSource, inclusief de rechten op Palm OS, werden gekocht door het Chinese bedrijf Access, dat het OS op Linux wilde gaan baseren.

Palm nam een licentie op Palm OS van Access en kondigde aan dat het ook een Linux-basis wilde leggen voor een nieuwe versie van Palm OS. Deze versie is nu uitgesteld tot eind 2008.

Kritiek op de huidige versie van Palm OS is onder andere dat het moeilijk is meerdere applicaties tegelijk te draaien en dat het moeilijk is software te laden op Palm-apparaten.

Begin september kondigde Colligan aan te stoppen met de ontwikkeling van de Foleo, een soort mini-laptop, om zich volledig te richten op één platform.