Zij vertellen in bedrijfspresentaties, gastlessen, schoolbezoeken en chatsessies over hun professie. Op maandag startte VHTO met deze opzet bij het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Doel is om meisjes te enthousiasmeren voor de sector. Ze krijgen na afloop de mogelijkheid om ict-bedrijven en -afdelingen te bezoeken.

Tijdens deze kick-off hebben verschillende IT-bedrijven en -organisaties, waaronder Cisco, IBM, Oracle, branchevereniging Nederland ICT, ECP, CIO Platform en CIONET hun medewerking aan het project toegezegd. Eerder had Ict-ondernemer en ict-projectleider bij adviesbedrijf Alaraes, Ilja van der Berg, haar medewerking al toegezegd. Ook informaticus Freena Eijffinger, oprichter van serious-game-ontwikkelaar Autitouch heeft toegezegd om in een chatsessie vragen te beantwoorden.

De projectorganisatie stelt: "In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een studie of werk in de ict. Meisjes nemen ict-studies niet in hun keuzeoverwegingen mee, vaak omdat ze een beperkt beeld hebben. Bovendien komen meisjes te weinig vrouwelijke professionals en onderzoekers tegen die met veel plezier al werken in het vakgebied."

Girlsday

De VHTO besteedt dit jaar extra aandacht aan ict tijdens de jaarlijkse Girlsday op 24 april 2014. Projectmanager Linda Derksen laat weten dat vrouwen die willen meewerken aan het Digivita-project welkom zijn en zich kunnen aanmelden via de website.