Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de site. De browser belooft een ultieme, sociale surfervaring. Tevens wordt er voor gewaarschuwd dat de webbladeraar nog alles behalve stabiel is. De bedoeling van Flock lijkt dat surfers hun favoriete websites opgeven, zodat andere internetters kunnen meegenieten.

De makers, Round Two, zijn bekend van populaire Firefox-extensies, zoals FlashGot en Tabbrowser. De browser, gebaseerd op de Firefox-engine, is multiplatform: Flock draait op Mac OS X, Linux en Windows. Het posten naar een blog vanuit de browser moet ook van een leien dakje gaan en ook de integratie met de fotosite Flickr schijnt zeer hecht te zijn.

Of de browser ooit gelanceerd wordt valt te bezien. Zeker gezien het feit dat de programmeurs veel alcohol zeggen te drinken tijdens het programmeren.

Dit is niet de eerste aankondiging van een revolutie in browserland. De 17-jarige Osmani won in januari 2003 de Esat BT Young Scientist of the Year wedstrijd met zijn snelle webbrowser Xwebs. Met het programma zou tot vijf keer sneller op internet gesurft kunnen worden. Tot op heden is deze nog steeds niet verkrijgbaar, ondanks de belofte dat deze uiterlijk 2004 verkrijgbaar zou zijn.