Officieel is Start.com nog altijd een 'preview', maar sinds afgelopen weekeinde bestaat er na start.com/1, start.com/2 en start.com/3 alleen nog maar start.com. Het is duidelijk dat nog langer wachten met het serieus aanbieden van de rss-website geen optie meer was nu kort na elkaar zowel Yahoo als Google al een dergelijke dienst introduceerden.

Microsoft is al tijden in een hevige strijd verwikkeld met deze grootste concurrenten om de macht op het internet. Een webgebaseerde rss-lezer ontbrak daarbij nog in Microsofts wapenarsenaal.

Start.com, dat de concurrentie voorlopig in elk geval verslaat met het meest gelikte uiterlijk, biedt geregistreerde gebruikers de gelegenheid via de site een eigen selectie uit het nieuws en webservices te zien. Ook biedt het een internationale weersverwachting.

Inloggen op Start.com gaat via Microsoft .NET Passport. Start.com is gebouwd op Atlas, de Microsoft implementatie van de populaire combinatie van xml en javascript die bekend is als Ajax (asynchronous javascript and xml).

Google in China

Ondertussen zit ook Google niet stil. Google dat in mei een licentie bemachtigde om Chinese online diensten te ontwikkelen, lanceerde afgelopen weekeinde een gelokaliseerde Chinese zoekmachine. Bendi dat 'lokaal' betekent, biedt vooral bedrijfsinformatie en plattegronden van de 77 grootste Chinese steden.