Amazon wil het onverwachte succes van de eerste lichting Kindles graag herhalen. Het bedrijf ontwikkelt momenteel verschillende nieuwe versies van de e-reader. Onder meer de interface krijgt een facelift. Ook is een iets grotere versie van 8.5 inch breed en 11 inch lang in de maak. Het origineel meet 7.5 bij 5.3 inch.

Daarnaast schaaft Amazon aan het verkoopmodel van het elektronisch leesapparaat. Zo richt het zich specifiek op de onderwijsbranche, waar steeds vaker school- en studieboeken digitaal verkrijgbaar zijn.

Geen mp3's

Dat houdt overigens niet in dat Amazon scholieren en studenten lokt met mp3-ondersteuning, een veelgevraagde functionaliteit. Ook de tweede generatie Kindles moet het namelijk stellen zonder de mogelijkheid om muziek, podcasts of luisterboeken af te spelen, meldt PC World.

De eerste Kindle, die er niet bepaald gelikt uit ziet, was desondanks een verkoophit vorig jaar november. Zes uur na de introductie was de eerste lichting uitverkocht. Amazon heeft tot nog toe 280.000 Kindles verkocht en hoopt met de nieuwe versies dat aantal te kunnen vermenigvuldigen. De nieuwe Kindles komen naar verluidt rond oktober op de markt.