De meest in het oog lopende vernieuwing is zonder twijfel de ondersteuning voor multitouch op Windows 7. Mozilla laat na het downloaden direct een video zien waarin wordt benadrukt hoe goed Firefox daarmee overweg kan. Multitouch is belangrijk omdat Windows 7 waarschijnlijk zal verschijnen op verschillende tablet-pc’s.

Daarnaast is Javascript sneller gemaakt door nieuwe JS values, zodat Firefox weer kan concurreren met de andere browsers. Dat dit lukt blijkt ook uit een test van Infoworld, waarin Firefox 4.0 beta naast Chrome als beste uit de bus komt.

Interface

Verder is de interface veranderd. De tabs staan bijvoorbeeld voortaan helemaal bovenaan, net als bij Chrome, en de reload en stopknop zijn met elkaar geïntegreerd. Verder is er crash protection aanwezig, voor het geval dat plug-ins als Flash onderuit gaan. Ook is er ondersteuning voor HTML5.

De interface ziet er goed uit, meldt Techworld die de browser testte. De browser lijkt wel veel geheugen in beslag te nemen. Dit in tegenstelling tot Chrome.

Chrome 6

Xmarks wordt nog niet ondersteund door de nieuwe beta, daardoor is het niet mogelijk alle favorieten in één keer te openen in tabbladen. De nieuwe versie van Firefox is te downloaden via de site van Mozilla.

Ook Chrome 6 is een nieuwe betafase ingegaan. De nieuwe versie is stabieler, heeft een vernieuwde gebruikersinterface en een verbetering van het synchroniseren van wachtwoorden, bookmarks en andere data. Ook deze beta is via de site van de maker te downloaden.