De chipfabrikant zal de nieuwe merknaam onder meer gebruiken voor de Conroe- en Merom-chips die respectievelijk in juli en augustus op de markt komen. Deze processors moeten de concurrentie aangaan met de succesvolle Opteron-chip van AMD.

De nieuwe naam is volgens Intel noodzakelijk om het verschil duidelijk te maken met eerdere generaties chips. "Dit is een manier om te zeggen: dit is niet de pc van je opa", aldus Intel-woordvoerder Bill Kircos.

Zowel de nieuwe desktop- als de laptopchips van Intel zullen worden aangeduid met de naam Core 2 Duo. De processors onderscheiden zich van elkaar door het gebruik van vijf tekens: één letter en vier cijfers.

De letter geeft het verbruik van de chip aan. Daarbij staat U voor ultra low voltage (minder dan 15 Watt), L staat voor low voltage (15 tot 24 Watt), T staat voor standard mobile (25 tot 55 Watt), E staat voor standard desktop (55 tot 75 Watt) en X staat voor extreme (meer dan 75 Watt).

De vier cijfers corresponderen met het typenummer van de chip. Conroe-chips vallen in de 4000- of 6000-getallenreeks en Merom in de 5000- of 7000-serie.